Kamion műszaki vizsga

Szervizünk kamion, teherautó, pótkocsi MŰSZAKI VIZSGÁZTATÁSÁRA is engedélyezett.

Szervizünk a gépjárműveket nemcsak javítja és szervizeli.Kezdetben személyautók, kamionok, teherautók, pótkocsik, utánfutók, lakóautók és élőállat-szállító járművek vizsgáztatására rendelkeztünk engedéllyel, 2021. január 4-től azonban már minden személygépjárművet, haszongépjárművet és buszt is vizsgára bocsáthatunk.

Kamion Műszaki Vizsgáztatás: Hétfő – Péntek 8- 17 óráig.

Cégünk az alapítás óta küldetésének tekinti, hogy útjainkon megbízható és biztonságos járművek közlekedjenek. Ennek megfelelően új szolgáltatásunk színvolát is a javítás során szerzett több, mint 25 éves tapasztalatunk alapján határoztuk meg. A vizsgára bocsátás előtt a besorolásnak megfelelő vizsgálattal ellenőrizzük az általános műszaki állapotot. Ezzel egyrészt a tulajdonos pontos képet kap járművének hibáiról, másrészt nem fordulhat elő „meglepetés” az engedélyeztetés során.

Árajánlat kéréssel, időpont egyeztetéssel kapcsolatban kollégánk várja jelentkezését az alábbi elérhetőségeken.
Munkafelvétel:

+36 30 650 4325

info@fehertruck.hu

Kamion műszaki vizsga – erre készüljön

Ahogy a személygépjárművek esetében, úgy a kamionokra, tehergépjárművekre is vonatkozik a törvény által előírt műszaki vizsga kötelezettség. Tehát abban az esetben, ha ön fuvarozó tevékenységet végez, kamionját időszakosan műszaki vizsgáztatnia kell. 

Ma Magyarországon, mint sok más országban, a járműveket különböző kategóriákba sorolják, nagyságuknak, súlyuknak, a szállítható személyek számának megfelelően.. Ez alapján teher- és haszonjármű besorolást is kaphatnak. A műszaki vizsgának ezen meghatározások alapján kell megtörténnie – meg kell felelni a járműre vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételeknek, és a Általános biztonságra vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételeknek is. De mit jelent ez a tulajdonosnak és mit érdemes tudni a műszaki vizsgáról, hogy járművünk sikeresen vizsgázzon? Mit jelent a műszaki vizsga megfelelőség? Milyen időközönként kell a járműveket műszaki vizsgáztatni?

Az egyik legfontosabb kérdés: hova vigyem műszaki vizsgáztatni a gépjárművet?

Először is, amit szeretnénk hangsúlyozni, hogy a műszaki vizsga nem egyenlő a kötelező szervizzel. A műszaki vizsgán, mind személy- és mind tehergépjárművek esetében az aktuális állapotot rögzítik, hogy részt vegyen a közúti közlekedésben.

Ahogy közeledik a gépjármű és a kamion műszaki vizsga lejárta, úgy érdemes előtte egy szakemberrel átvizsgáltatni az autót, kamiont, buszt stb. egy állapotfelmérés keretében. Cégünk kifejezetten ajánlja ezt a szolgáltatást, mert ezzel sokkal hatékonyabbá válik a gépjármű használata, sokszor megelőzve a nagyobb problémát, ami esetleg csak a jármű műszaki vizsgán derülne ki, akkor és ott szembesülve, hogy a jármű nem felel meg maradéktalanul az előírásoknak. Amennyiben így cselekszik sok bosszúságtól mentesülhet. 

A műszaki vizsga az emberek biztonsága és a környezetvédelem érdekében történik. Rengeteg jogszabály tartozik ide, ezt folyamatosan változtatja a hatóság, ahogy a műszaki újdonságok és a műszaki megoldások is mindennapjaink részévé válnak. Ezért ma már nem lehet csak a hagyományos „szemrevételezéssel” megállapítani a járművek állapotát, hanem elengedhetetlenek a modern diagnosztikai és mérőeszközök használata a műszaki állapot pontos megállapításához.

De hogy az eredeti kérdésre is válaszoljunk azaz, hogy „Hova vigyem műszakiztatni gépjárművemet?” nos, a következő vizsgahelyeknek minősülnek megfelelően:

 

  • kijelölt műszaki vizsgaállomás,
  • és úgynevezett műszaki vizsgabázis – ez utóbbi kifejezés terjedt el a köznyelvben.

További információ a műszaki vizsgával kapcsolatosan

Fehér-Truck Kft - Műszaki Vizsga

Kamion és Pótkocsi Szerviz vállaljuk BMC, Daf, Fiat, Ford, Iveco, Man, Mercedes, Nissan, Renault, Scania, Toyota, Volvo kamionok és személygépjárművek műszaki vizsgáztatását.

TOVÁBBI SZOLGÁLTATÁSOK

A jármű vezetője panaszkodik, hogy a vontató valamelyik irányba elhúz, bizonytalan az iránytartása, esetleg rendellenes gumikopás is megfigyelhető?
Tachográf illesztés és csere - továbbá ha rendelkezik 3,5 tonna feletti össztömegű járművel, ezáltal menetíró készülékkel, mi ennek üzemeltetésében is segítünk.