Kamion műszaki vizsga

Szervizünk kamion, teherautó, pótkocsi MŰSZAKI VIZSGÁZTATÁSÁRA is engedélyezett.

Szervizünk a gépjárműveket nemcsak javítja és szervizeli, hanem a Nemzeti Közlekedési Hatóság engedélyének birtokában a műszaki vizsgáztatásukat is elvégzi. Kezdetben személyautók, kamionok, teherautók, pótkocsik, utánfutók, lakóautók és élőállat-szállító járművek vizsgáztatására rendelkeztünk engedéllyel, 2021. január 4-től azonban már minden személygépjárművet, haszongépjárművet és buszt is vizsgára bocsáthatunk.

Kamion Műszaki Vizsgáztatás: Hétfő – Péntek 8- 17 óráig.

Cégünk az alapítás óta küldetésének tekinti, hogy útjainkon megbízható és biztonságos járművek közlekedjenek. Ennek megfelelően új szolgáltatásunk színvolát is a javítás során szerzett több, mint 25 éves tapasztalatunk alapján határoztuk meg. A vizsgára bocsátás előtt a besorolásnak megfelelő vizsgálattal ellenőrizzük az általános műszaki állapotot. Ezzel egyrészt a tulajdonos pontos képet kap járművének hibáiról, másrészt nem fordulhat elő „meglepetés” az engedélyeztetés során.

Árajánlat kéréssel, időpont egyeztetéssel kapcsolatban kollégánk várja jelentkezését az alábbi elérhetőségeken.
Munkafelvétel:

+36 30 650 4325

info@fehertruck.hu

Kamion műszaki vizsga – erre készüljön

Ahogy a személygépjárművek esetében, úgy a kamionokra, tehergépjárművekre is vonatkozik a törvény által előírt műszaki vizsga kötelezettség. Tehát abban az esetben, ha ön fuvarozó tevékenységet végez, kamionját időszakosan műszaki vizsgáztatnia kell. 

Ma Magyarországon, mint sok más országban, a járműveket különböző kategóriákba sorolják, nagyságuknak, súlyuknak, a szállítható személyek számának megfelelően.. Ez alapján teher- és haszonjármű besorolást is kaphatnak. A műszaki vizsgának ezen meghatározások alapján kell megtörténnie – meg kell felelni a járműre vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételeknek, és a Általános biztonságra vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételeknek is. De mit jelent ez a tulajdonosnak és mit érdemes tudni a műszaki vizsgáról, hogy járművünk sikeresen vizsgázzon? Mit jelent a műszaki vizsga megfelelőség? Milyen időközönként kell a járműveket műszaki vizsgáztatni?

Az egyik legfontosabb kérdés: hova vigyem műszaki vizsgáztatni a gépjárművet?

Először is, amit szeretnénk hangsúlyozni, hogy a műszaki vizsga nem egyenlő a kötelező szervizzel. A műszaki vizsgán, mind személy- és mind tehergépjárművek esetében az aktuális állapotot rögzítik, hogy részt vegyen a közúti közlekedésben.

Ahogy közeledik a gépjármű és a kamion műszaki vizsga lejárta, úgy érdemes előtte egy szakemberrel átvizsgáltatni az autót, kamiont, buszt stb. egy állapotfelmérés keretében. Cégünk kifejezetten ajánlja ezt a szolgáltatást, mert ezzel sokkal hatékonyabbá válik a gépjármű használata, sokszor megelőzve a nagyobb problémát, ami esetleg csak a jármű műszaki vizsgán derülne ki, akkor és ott szembesülve, hogy a jármű nem felel meg maradéktalanul az előírásoknak. Amennyiben így cselekszik sok bosszúságtól mentesülhet. 

A műszaki vizsga az emberek biztonsága és a környezetvédelem érdekében történik. Rengeteg jogszabály tartozik ide, ezt folyamatosan változtatja a hatóság, ahogy a műszaki újdonságok és a műszaki megoldások is mindennapjaink részévé válnak. Ezért ma már nem lehet csak a hagyományos „szemrevételezéssel” megállapítani a járművek állapotát, hanem elengedhetetlenek a modern diagnosztikai és mérőeszközök használata a műszaki állapot pontos megállapításához.

De hogy az eredeti kérdésre is válaszoljunk azaz, hogy “Hova vigyem műszakiztatni gépjárművemet?” nos, a következő vizsgahelyeknek minősülnek megfelelően:

  • nemzeti hatósági vizsgaállomás,
  • kijelölt műszaki vizsgaállomás,
  • Nemzeti Közlekedési Hatóság által kijelölt vizsgálóállomás,
  • és úgynevezett műszaki vizsgabázis – ez utóbbi kifejezés terjedt el a köznyelvben.

További információ a műszaki vizsgával kapcsolatosan

Fehér-Truck Kft - Műszaki Vizsga

Kamion és Pótkocsi Szerviz a Nemzeti Közlekedési Hatóság által kijelölt vizsgálóállomásként vállaljuk BMC, Daf, Fiat, Ford, Iveco, Man, Mercedes, Nissan, Renault, Scania, Toyota, Volvo kamionok és személygépjárművek műszaki vizsgáztatását.

TOVÁBBI SZOLGÁLTATÁSOK

Műszaki vizsga azonnal minden személygépjárműre, haszongépjárműre és busz műszaki vizsgáztatásában is állunk rendelkezésükre...
A biztonságos közlekedés alapja az elektromos fékrendszer működőképessége, ennek hiányában még a jó állapotú fékrendszer is hibásan működik.